• دستور پخت
  • ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
  • ارسال شده توسط آرسام دیوبندی
  • 2730 بازدید
  • پخت نان بربری

    روش پخت نان بربری با خمیرمایه ترکیبی ساده‌ از آرد، آب، مخمر و نمک است و معمولاً درون فر به راحتی قابل انجام است. عطر وسوسه انگیز نان تازه پخته شده در هوای منزل، آشپزخانه شما را پر از گرما و احساس خواهد کرد. نان بربری یکی از انواع نان های بسیار محبوب و پر مصرف ایرانی می باشد که اکثرا برای مصرف صبحانه یا عصرانه مورد استفاده قرار می گیرد. در روش پخت نان بربری با خمیرمایه نیازی نیست که نانوایی را حرفه ای بدانید؛ همین که علاقه به پیچیدن عطر نان در خانه دارید؛ با تمرین و تکرار به نتایج دلچسبی دست پیدا می کنید.

    روش پخت نان بربری

    مواد لازم نان بربری
    آرد۳ پیمانه (۴۰۰ گرم)
    آب ولرم۱ پیمانه
    خمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخوری
    شکر۱ قاشق غذاخوری
    روغن مایع¼ پیمانه
    بهبود دهنده (اختیاری)½ قاشق چایخوری
    نمک۱ قاشق چایخوری

     

    روش پخت نان بربری

    مواد لازم نان بربری
    آرد۳ پیمانه (۴۰۰ گرم)
    آب ولرم۱ پیمانه
    خمیر مایه فوری۱ قاشق غذاخوری
    شکر۱ قاشق غذاخوری
    روغن مایع¼ پیمانه
    بهبود دهنده (اختیاری)½ قاشق چایخوری
    نمک۱ قاشق چایخوری

     

    وسایل مورد نیاز برای پخت  نان بربری با خمیر مایه

    •  کاسه
    •  پیمانه‌ها و قاشق‌های اندازه گیری
    •   وردنه
    •  ورقه پخت یا سنگ
    •   فر
    •  دستکش فر

    روش پخت نان بربری با خمیرمایه در شش مرحله

    مرحله اول: عمل آوری خمیر مایه

    ابتدا  یک چهارم پیمانه آب ولرم را داخل یک لیوان ریخته و به آن شکر و خمیرمایه را بپاشید و هم بزنید و روی ظرف را قرار دهید. برای ۱۰ دقیقه زمان دهید تا خمیرمایه به عمل بیاید. این روش تازگی و سلامت مخمرنان را مشخص می کند.

    مرحله دوم: تهیه خمیر

    برای تهیه نان بربری خانگی درابتدا باید در کاسه ای بزرگ آرد و نمک را الک کنید و سپس خمیرمایه عمل آمده را اضافه نمایید. در قدم بعدی کم کم آب ولرم (شیر) را بسته به نوع آرد کم کم به مخلوط موردنظر اضافه می کنید تا یک خمیر لطیف بدست بیاورید.

    مرحله سوم: استراحت خمیر

    در ابتدا خمیر را ورز دهید تا به دست نچسبد. اگر کمی به دست بچسبد مشکلی ندارد با اضافه کردن روغن یا کره در صورت دلخواه چسبندگی خمیر از بین می رود. خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم بعد روغن را اضافه می نماییم و به مدت یک ساعت به خمیر اجازه استراحت می دهیم. دراین زمان حجم خمیر دو برابر می شود به اصطلاح پف می کند.

    مرحله چهارم: چانه گرفتن خمیر نان بربری

    و بعد از گذشت این زمان پف روی خمیر را بردارید و شروع به چانه گیری نمایید. از خمیر چانه های یک اندازه بگیرید و روی تخته آردپاشی شده به صورت شکل بربری گرد با بیضی خمیر را باز کنید. فر گاز را روشن نمایید به خمیر نان بربری ۱۵ دقیقه استراحت دوباره دهید.

    مرحله پنجم: تهیه رومال

    برای تهیه رومال نان بربری آرد را داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و کمی تفت می دهیم. سپس ۵ قاشق غذاخوری آب اضافه می کنیم و مواد را با هم مخلوط می نماییم. مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا زودتر به جوش آید و پیاپی هم می زنیم تا به غلظت فرنی نزدیک گردد و از روی حرارت مخلوط نهایی را برمی داریم.

    مرحله ششم: پخت نان بربری

    در ادامه رومال را روی چونه خمیر می کشیم  و سپس کنجد می پاشیم و سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و سبوس گندم را روی کاغذ روغنی می ریزیم و خمیر را روی آن قرار خواهیم داد. خمیر را در سینی  و در طبقه وسط فر قرار بدهید تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پخته شود بعد از پخت سریع از فر خارج نمایید و داخل یک دستمال تمیز داخل نایلون قرار دهید تا نان سریع نرم شود.

    ۶ نکته مهم برای روش پخت نان بربری

    برای خلق یک نان بربری خوش طعم و با کیفیت، چند نکته کلیدی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

    انتخاب آرد مناسب: برای دستیابی به طعم و بافت ایده‌آل در نان بربری، استفاده از ترکیبی از آرد نان و آرد گندم کامل پیشنهاد می‌شود. این ترکیب به نان خود بافتی لذت‌بخش و طعمی عمیق می‌بخشد. مراقب باشید از آردهای باکیفیت استفاده کنید تا بهترین نتایج را کسب کنید.

    توجه به هیدراته کردن خمیر: دستیابی به میزان آب مناسب در خمیر برای پخت یک نان بربری عالی بسیار مهم است. با افزودن آرام آب به مخلوط آرد شروع کنید و آن را ورز دهید تا خمیری نرم و کمی چسبنده به دست آید. به اندازه نیاز آب یا آرد اضافه کنید تا به بافت مطلوب برسید.

    ورز دادن و استراحت خمیر: بعد از ورز دادن، خمیر باید فرصت داشته باشد تا حجمش دو برابر شود، که معمولاً بین ۱ تا ۲ ساعت، بسته به دمای محیط، زمان می‌برد. برای جلوگیری از خشک شدن خمیر، آن را با یک پارچه مرطوب یا پلاستیک بپوشانید.

    استفاده از بخار آب هنگام پخت: قبل از قرار دادن نان در فر، روی آن آب اسپری کنید یا یک تابه حاوی آب داغ را در کف فر قرار دهید تا بخار ایجاد شود. این کار به رشد پوسته نان کمک کرده و درخشندگی زیبایی به آن می‌بخشد.

    پخت با دقت: نان‌های آماده را روی سطح پخت داغ در فر قرار دهید و برای حدود ۱۲ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که به رنگ قهوه‌ای طلایی درآیند، بپزید.

    خنک کردن نان: پس از پخت، نان بربری را روی توری سیمی یا حوله آشپزخانه‌ای تمیز قرار دهید تا خنک شود. این امر از تراکم و خیس شدن پوسته نان جلوگیری می‌کند.

    با دنبال کردن این نکات، می‌توانید نان بربری‌ای با کیفیت بالا و طعمی فوق‌العاده تهیه کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *